HTML

Autóüveg ABC

Az autóüvegek nagy részét a vezető eredeti alkatrész gyártók állítják elő, de jelentős arányt képviselnek az urángyártott-autóüveg gyártók is. Néhány példa a gyári autóüvegre (ezek azon gyártók termékei amelyek un." első beszállítók" az autógyárakba, és csak az autó emblémája hiányzik az üvegből, a minősége ugyanaz, hiszen ugyanabban a gyárban készül mint az autóba először beépített autóüveg!!): Pilkington, Sekurit Saint Gobain, Splintex, Guardian, Soliver, Sigla, Sicursiv, Triplex XXX, Lameks. A felsoroltakon kívül mindegyik után gyártott, így léteznek más márkák is, jobb, de inkább rosszabb minőségben, török, szíriai valamint litván gyárakban, de ez egy külön kategória!(Yantai, Royal glass, Capitalglass, Ps laminated, Dora Glass, Technoglass glas..) Minden után gyártott autóüvegnek meg kell felelnie az eredeti műszaki követelményeknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szélvédő javítás

2008.09.26. 12:31 autouvegabc

Javításkor a speciális, műgyanta alapú anyagot, melynek törésmutatója közel azonos az üvegével - ezért nem látszik, mikor kitölti a repedést - bejuttatjuk a légbuborékba. Ezzel nemcsak eltüntetjük a kilátást zavaró dolgokat, hanem megakadályozzuk a tovább terjedést is. Ehhez speciális szerszámokra van szükség, és persze a szélvédő előkészítésére is. Ellenőrizni kell, hogy a repedés nem tartalmaz-e piszkot vagy nedvességet. Ez utóbbi még nem gond, mert egy hajszárítóval percek alatt orvosolható a probléma, de a kosz ellen nincs mit tenni.

Ha tiszta és száraz a lyuk, felhelyezzük a szélvédőre az injektort. Az üveggel érintkező tappancsait be kell kenni vazelinnal, hogy ne karcoljon. Az utastérbe helyezett tükrön keresztül ellenőrizve úgy kell beállítani a feltöltött injektort, hogy a műgyantát nyomó része pontosan a kagylós repedés fókuszpontjához kerüljön. Ha stabilan áll, akkor lehet a nyomást adagolni, apró lépésekben.

A műgyanta benyomul a lyukon és megpróbálja kitölteni a teljes üreget. A nyomás növelésével és ellenirányú szippantás váltogatásával tudjuk a legvékonyabb részekhez is eljuttatni az anyagot. Ez a munka egyik legnehezebb, különös figyelmet igénylő része. És ez az a művelet, ahol az egészet el lehet rontani. Ez a műgyanta ugyanis UV fényre keményedik, és minél vékonyabb rétegben van jelen, annál gyorsabban.

A néhány perces injektoros játszadozás után már szemmel látható - vagyis nem látható -, hogy teljes mértékben megtelt az üreg. Ekkor jön a keményítés első lépcsője: még mindig nyomás alatt UV lámpával megdolgozzuk az anyagot. Ez is néhány percig tart csak, majd leszereljük az injektort, egy műgyantával megkent lapkát helyezünk a néhai repedés helyére, és újabb UV fényt irányítunk rá. Pár perc, és az egészet lebontva, az üvegre merőlegesen tartott pengével lekaparjuk a felesleget.

A javítás általában 3500.- és 5000.- forint között mozog.

A kőfelverődésből származó sérülést vákuum technológián alapuló módszerrel javítjuk. Abban az esetben, ha a szélvédő a sérülési pont javítását követően tovább repedne, később az üveg cseréjének árából levonjuk a javítás költségét.

Autószélvédő üvegjavításhoz a NASA által fejlesztett, speciális műgyanta alapú anyagot használunk, amely megegyezik az üveg fénytörési mutatójával, és örök garanciát adunk, hogy a javított kőfelverődés nem veszti el átláthatóságát és nem sárgul be. Ha már szélvédőjének sérülése nem javítható, akkor sok éves tapasztalattal a hátunk mögött szakszerűen elvégezzük szélvédőjének cseréjét a fentebb leírt technológia alkalmazásával. A szélvédővel történő munkálatok, nagy gyakorlatot és szaktudást igényelnek. Ezért szakembereink rendszeresen továbbképzéseken vesznek részt, ahol a legújabb beépítési technikákat, fogásokat sajátítják el! A ragasztott szélvédők beépítésre 10 év beázási garanciát vállalunk! Szélvédőjének cseréjét a gyárival megegyező technológiával és speciális gyorskötésű szélvédőragasztóval végezzük el, melynek köszönhetően az Ön autója már akár 3 óra múlva is menetkész lehet! Ezt az időt pedig Ön kényelmesen eltöltheti ügyfélvárónkban!

Szólj hozzá!

Címkék: javítás szélvédő

A bejegyzés trackback címe:

https://autouvegabc.blog.hu/api/trackback/id/tr57682778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.